Ketchup
Dec 16, 2022Nei nå er det på tide med en oppdatering av ketchupen ser jeg. Den blir flittig brukt her i huset men jeg er av den som bare slumper oppi raskt og enkelt. Men nå må jeg faktisk ha ny. (Han lagde denne gangen ❤️) (Dette skulle bli publisert 4 des! But life happens)

Jeg klarte selvfølgelig å slette kladden men ganske sikker på jeg husker det sånn ca hvertfall
Vi slumper, egentlig alt vi lager. Selv med oppskrift (han er mye flinkere med dl måler osv heldigvis, for nå kan jeg gi dere det) blir det på slump. Vi lager julegaver men jammen juksa jeg der også. Oppskriften ble så bra at det blir nokk et innlegg om det også. Men nå ketchup..
Dette er det du trenger :
6 tuber øko tomatpuré.
2ss salt.
2ss spisskummen.
0.5dl eplecidereddik,
2.5dl kombucha (vitabiosa, vannkefir, molkosan ol),
1.5dl rårørsukker,
1dl tamari,
5cm ingefær
1 og en halv hvitløk.
Rasp hvitløk og ingefær så fint som du vil ha det. Du kan fint ta store biter hell over kombucha og eplecidereddik å stavmikse det. Å så blander du resten av ingrediensene. Ha det over i glass å la sto i 2 dager på benken. Vips ferdig 🙂

Jeg har et slikt fint rivjern? (se første bilde) som man også ofte river flere fingre på, men det er så supert å rive ingefær og løk på det! (biltema har en slik til ca 80,-)
