Stekt And
Jan 02, 2020
Mannen min var jeger, det utnyttet vi oss veldig av. Hare, rådyr, rype og orrfugl ble ofte servert hos oss
Men i dag, lagde min pappa og jeg And. Himmelsk!
Jeg romtempererte noen skiver med smør, hadde i kanel, rosmarin, timian, ja det jeg hadde av urter som er godt på viltkjøtt.
Slå oven på 200grader.
And har mer smak en kylling, selv om det skulle være oppdrett.
Gnudde og masserte kryddersmøret i den romtempererte anda.
Kryddret grønnsakene med timian, rosmarin og muskatnøtt. Dette er ‘sengen’ til anda, den skal ligge der under steking.
Hadde ekstra smør på anda, va 0.8dl vann og et par dl rødvinsgløgg i vannet og tømte på anda og som dere ser.
Hadde anda i ovnen i 20min på 220 grader i midten. Stilte ned ovnen til 160 grader, der sto den til kjernetemp var 73. Pakket den inn i folie, hvor den etterstektes til 76 kjernetemp.
Imens anda hviler lager man tilbehør.
Jeg er veldig begeistret for stekte poteter så det ble krydderet med Div urter, det som passer på potet. Det som var under anda ble også stekt.
Stekte såklart i andefett, det øverstelaget som er i krafta.
Sausen vår ble rett og slett krafta som var sammen med anda. Den ble så ekstremt bra at vi ville ikke gjøre noe med den! Tynn etter hva vi er vant med men gikk veldig bra! Perfekt måltid.
Tilbehør ordner man etter hva man liker! Det er vanskelig og gjøre feil 😉
And imponerer mye og man hører/opplever mye mmmmm, aaah, oi-mmm.