Superbarnehagebrød

enkelt godt helse hjemmelaget sourdough sundt Mar 18, 2018

Superbarnehagebrødet som jeg kaller det til største for at hun skal spise hjemmelaget mat. Alt må ha et supernavn for at det skal spises av småe 😉 Dette brødet her varte ikke lenge før det ble spist opp for og si det slik!

 

Til et stort og et lite brød! Ønsker du to store ta 2l mel ca
Du trenger

  • 1,3L emmer mel
  • en liten neve solsikkefrø
  • en liten neve linfrø
  • en liten neve chiafrø
  • en liten neve sesamfrø
  • vann/Kraft til det blir en klissete deig
  • en liten ts salt
  • 2ss surdeigsstarter

DSC01867

  1. Jeg putter surdeigsstarter i bollen først så jeg husker og mate den.
  2. ha så i mel og frøene rør litt i melet men ikke mos surdeigsstareteren da kan den klompe seg og bli vanskelig og røre i.
  3. ha i vann og bland godt. begynn med 7dl vann. har du i før mye vann gjør ikke dette noe, deigen hever godt selv om den kan bli litt bløt. men da må du ha en potent starter. men blir den suppe bør du ha litt mer mel!
  4. For og lage det lille brødet tar du bakepapir i forma, klatter i halve siden og putt ekstra bakepapir på den halve siden. det bakepapiret som brødet ligger i lager du som en skål så den ikke sitter seg fast i alt av bakepapir.
  5. DSC01876

    jeg bruker en liten neve linfrø, blir det litt for mye synes jeg at brødet blir ekstremt syrlig.

    DSC01873

    Frøene kan du selv variere og ta det du har 😉 Liker du/barna brød uten frø kan du ha frøene i en blender og lage mel.